Netwerkbijeenkomsten, symposia &  informatiebijeenkomsten

Het Kwartiermakersgilde vindt kennisverspreiding essentieel voor de professionalisering van het vak kwartiermaken. Daarom organiseert het gilde regelmatig bijeenkomsten om kwartiermakers of anderen geïnteresseerden samen te brengen.

  • Netwerkbijeenkomsten worden zelfstandig of in samenwerking met organisaties georganiseerd. Dit zijn korte bijeenkomsten met een interactief programma met sprekers en  de mogelijkheid tot netwerken met collega’s. Lees hier meer over onze netwerkbijeenkomsten.
  • Symposia zijn dagvullende bijeenkomsten waarbij uitwisseling van kennis en expertise op het terrein van kwartiermaken centraal staat. Lees hier meer over onze symposia.
  • Bij informatiebijeenkomsten vertelt het Kwartiermakersgilde (soms als gastspreker) geïnteresseerden meer over kwartiermaken. Lees hier meer over onze informatiebijeenkomsten.

Intervisie & gecertificeerd kwartiermaker worden

  • Intervisie: Bij het Kwartiermakersgilde staat kennisdeling centraal. Om kennis en kwartiermakersvaardigheden op peil te houden wordt er daarom intervisie aangeboden. Lees hier meer over onze intervisiegroepen.
  • Certificatie: Om de kwaliteit en professionaliteit van kwartiermakers te waarborgen, certificeren wij kwartiermakers. Participatie in een intervisiegroep is een vereiste om een gecertificeerd kwartiermaker te worden. Lees hier meer over gecertificeerd kwartiermakerschap.

Ondersteuning kwartiermakers & opdrachtgevers

Het Kwartiermakersgilde levert ook ondersteuning aan kwartiermakers en opdrachtgevers.

  • Ondersteuning aan kwartiermakers: Wij geven graag advies bij knelpunten en speciefieke vragen. Lees hier meer over onze ondersteuning aan kwartiermakers.
  • Ondersteuning aan opdrachtgevers: Wij beantwoorden graag alle vragen die opdrachtgevers hebben voordat zij met een kwartiermaker aan de slag gaan. Lees hier meer over onze ondersteuning aan opdrachtgevers.

Opleiding kwartiermaken

Het Kwartiermakersgilde is bezig met de voorbereiding van een opleiding kwartiermaken. Deze opleiding is gericht op de ontwikkeling van vaardigheden die kwartiermakers kunnen gebruiken in hun werk. Lees hier meer over de opleiding kwartiermaken.

Cursus projectmanagement voor studenten

In samenwerking met Studievereniging der Psychologie Labyrint van de Universiteit Leiden heeft het Kwartiermakersgilde in 2016 een zeer succesvolle cursus projectmanagement voor studenten georganiseerd. Lees hier meer over de cursus.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze LinkedIn groep.