Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Het Kwartiermakersgilde

Huub Janssen werkte al meer dan tien jaar als kwartiermaker en miste al die tijd een theoretisch kader voor het aanpakken van kwartiermakersopdrachten. Er bestond geen opleiding, geen handboek en geen beroepsvereniging. Hij heeft daarom het heft in eigen handen genomen en op basis van zijn eigen inzichten en ervaringen van collega’s een theoretisch kader opgesteld. Met wijlen Gert-Jan Cornel ontstond het idee om het Kwartiermakersgilde op te starten. Samen met de Universiteit Leiden ontwikkelde hij een wetenschappelijke basis voor het vak.
Om de kwaliteit van het ambacht Kwartiermaken te verhogen heeft Huub, in samenwerking met Jeanet Walraven, een opleiding tot kwartiermaken opgezet en werkt hij samen met Yvonne Schers en Cindy Smolders aan het verder ontwikkelen van het Kwartiermakersgilde.

De gezichten achter Kwartiermakersgilde

Wie zijn we

Huub is oprichter van het Kwartiermakersgilde en heeft de eerste vakopleiding voor Kwartiermaken opgezet. Hij werkt al bijna 30 jaar met veel plezier aan uitdagende kwartiermakersopdrachten. Het viel Huub op dat alle kwartiermakers alleen werkten. Er was geen samenwerking en er werd niet van elkaar geleerd. Dé aanleiding voor Huub om met het Kwartiermakersgilde te starten.

“Er is geen mooier vak. Je mag nieuwe dingen opzetten en voegt daadwerkelijk iets toe aan organisaties en je wordt altijd uitgedaagd.”

Huub Janssen

Oprichter Kwartiermakersgilde

Yvonne geeft onze Masterclasses Systemisch Kwartiermaken en is de host van de podcast “Kwartiermakerszaken”. Nieuwe gebieden openen, lastige kwesties aangaan en het leggen van dwarsverbanden lopen als een rode draad door haar werkzame leven. Ze krijgt energie van het vertalen van de verhalen achter mensen en organisaties naar concrete acties.

“In mijn kwartiermakersopdrachten leid ik de voorhoede en zorg ik dat het team of de organisatie verder kan. Mijn lijfspreuk is: Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Yvonne Schers

Kwartiermaker en opsteller

Cindy ondersteunt het Kwartiermakersgilde bij het dagelijks reilen en zeilen. Ze helpt ondernemers en organisaties al ruim 15 jaar bij het vervullen van hun missies. Daarnaast houdt zij zich in haar rol als producer bezig met de organisatie van evenementen en bijeenkomsten. Ideaal voor een netwerkorganisatie als het Kwartiermakersgilde, die mensen met passie voor het vak met elkaar wil verbinden.

“Het Kwartiermakersgilde staat bij mij voor een professionele en persoonlijke aanpak.”

Cindy Smolders

Secretariaat