Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Opleiding tot kwartiermaken

Voor wie

Onze opleidingen zijn gericht op zowel beginnende als ervaren kwartiermakers, managers, opdrachtgevers van kwartiermakers en professionals in de publieke en private sector.  Je kunt ze in je eigen tijd volgen, zodat ze goed inpasbaar zijn in je agenda. Je hebt behoefte aan praktische kennis en een theoretisch kader onderbouwd met wetenschappelijke inzichten. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en een HBO- of academisch werk- en denkniveau.

Na afronding van deze opleiding:

  • Ben je bekend met eigenschappen van kwartiermakers,
  • Weet je hoe je een kwartiermakersopdracht aanpakt,
  • Beschik je over een theoretisch kader voor de aanpak van jouw kwartiermakersopdrachten,
  • Is jouw vermogen voor het aanpakken van kwartiermakersopdrachten versterkt, verdiept en voorzien van nieuwe inzichten,
  • Kun je de afstemming van jouw kwartiermakersopdracht in de publieke sector en non-profit sector beter afstemmen met de opdrachtgever.

We bieden de opleiding in drie varianten aan: 

Gecertificeerde opleiding – Solo

De opleiding volg je op je gemak via online modules. De eindopdracht bespreek je 1 op 1 met de docent. Zie voor meer informatie de tabel hieronder.

Gecertificeerde opleiding – Groep

Naast de online modules kom je tijdens deze opleiding drie maal in groepsverband bijeen gedurende drie uur. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we steeds een deel van de theorie onder andere aan de hand van praktische casussen van cursisten. De eindopdracht bespreken we met elkaar in groepsverband.
Aanvullend kun je een Systemische Masterclass te volgen.

Zie voor meer informatie, en voor een overzicht van de verschillen tussen de groep en de solo opleiding, de tabel hieronder.

Inhouse opleiding

We bieden ook de mogelijkheid om een op maat gemaakt ‘inhouse opleiding’ te volgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of via email info@kwartiermakersgilde.nl. Dan bespreken we jouw specifieke wensen.

Masterclasses

Naast de opleidingen bieden we ook los Masterclasses en netwerkbijenkomsten aan, waaraan je kunt deelnemen. Bekijk het actuele aanbod, voor meer informatie of om je aan te melden op onze website.

 

Ons aanbod

Opleidingen tot kwartiermaken

Al onze activiteiten, waaronder de masterclasses en opleidingen, zijn vrijgesteld van BTW.

Het Kwartiermakersgilde is officieel erkend en geregistreerd als opleidingsinstituut in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRBKO). Het CRBKO is een landelijk keurmerk voor erkende (opleidings)instituten die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.