Drie maal per jaar organiseert het Gilde een netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt vaak gecombineerd met een lezing.


Afgelopen september was Ivo de Nooijer, directeur Luris en tevens Kwartiermaker LCIE/HUBspot aanwezig bij de bijeenkomst om te vertellen over zijn opdracht:

20160914“In twee jaar van idee naar gebouw, HUBspot, het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap als samenwerkingsverband van de ‘triple helix’.
Hoe ideeën van velen, het idee van velen is geworden en welke rol de verschillende groepen en hun belangen hebben gespeeld.”

 

Luris is de schakel van de Universiteit Leiden en het LUMC tussen onderzoek en benutting. Hun doel is het vinden en binden van bedrijven en andere professionele partners die met wetenschappers willen samenwerken. Luris faciliteert relaties gericht op gezamenlijk onderzoek of kennisbenutting, al dan niet gesubsidieerd door derden. We helpen onderzoekers bij het vinden van partners en een relatie op een goede manier vorm te geven. Luris stelt zich daarom tot doel te verbinden en te vertalen tussen de betrokkenen en hun belangen.