Het Kwartiermakersgilde is bezig met de voorbereiding van de opleiding kwartiermaken. Dit wordt als in-company opleiding aangeboden aan overheidsorganisaties. Deze opleiding is gericht op de ontwikkeling van vaardigheden die kwartiermakers kunnen gebruiken in hun werk.

Veel kwartiermakers staan er qua eindverantwoordelijkheid vaak alleen voor in een complexe omgeving. Neutrale en ervaren ondersteuning of begeleiding kan dan gewenst zijn. Vanuit de jarenlange ervaring van de medewerkers bij het Kwartiermakersgilde, kunnen zij kwartiermakers trainen, adviseren en coachen bij hun werk. Ook baseert de opleiding zich op inzichten uit onderzoek naar kwartiermaken en de ervaringen van deelnemers om aan te sluiten bij de behoeften van kwartiermakers.

Je verder ontwikkelen als kwartiermaker?

Op dit moment bieden wij kwartiermakers al de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Intervisie kan helpen bij het verder ontwikkelen van kennis en kwartiermakersvaardigheden door vragen, ervaringen en tips uit te wisselen. Lees hier meer over onze intervisiegroepen. Ook organiseren wij verschillende activiteiten op het gebied van kennisontwikkeling en kennisdeling en hebben wij een Handboek kwartiermaken uitgebracht. Tot slot bieden wij ondersteuning aan kwartiermakers.

Zelf meedenken?

Interesse in het meedenken over de ontwikkeling van het vak van kwartiermaker en hoe de activiteiten van het Kwartiermakersgilde hierop aan kunnen sluiten? Meld je aan voor de Initiatief groep door contact met ons op te nemen! Of kijk eens naar de vele andere mogelijkheden om betrokken te zijn bij het gilde.