intervisie voor kwartiermakers

Kom jij regelmatig in een situatie terecht, waarbij je je achteraf afvraagt waarom je op een bepaalde manier hebt gehandeld of waardoor je iedere keer in die situatie terecht komt? Wil je iets bereiken in je kwartiermakersopdracht en zoek je andere manieren?

Intervisie is een krachtige methode waarbij je nieuwe inzichten, andere perspectieven of inspiratie krijgt voor de vragen die op dat moment bij je leven.

Wil jij deel uitmaken van een groep kwartiermakers waarin je in vertrouwen vraagstukken met elkaar bespreekt, elkaar inspireert en kennis deelt? Meld je aan voor onze intervisiesessie. Lees hieronder verder welke mogelijkheden er zijn.

Waarom Intervisie voor kwartiermakers?

Nieuwe inspiratie en creatieve invalshoeken

Uniek aan een intervisiesessie is dat jij als professional een beroep kunt doen op andere kwartiermakers om nieuwe inzichten, andere perspectieven of creatieve invalshoeken op een specifieke casus, vraagstuk of probleem te ontvangen.

Meer zelfinzicht door reflectie

Gebruik de frisse blik van anderen om op een andere manier tegen werkproblemen of -situaties aan te kijken en gebruik het moment om te reflecteren.

Praktische oplossingen van anderen

Uitbreiding van je eigen gedragsrepertoire met de adviezen van anderen waar je écht iets aan hebt.

Uitlaatklep

Ervaringen delen met gelijkgestemden die jou begrijpen. Even stoom afblazen, begrip, een helpende hand, verbinding voelen.

Professionele ontwikkeling en groei

Verrijk jezelf met de inzichten, ervaringen en kennis van anderen. Groei met deze kennis in jouw professionele ontwikkeling.

Voorwaarden

K

Kennis

De kwartiermaker heeft kennis over en van het vak van kwartiermaken. Door deel te nemen aan intervisie werkt de kwartiermaker aan verbetering van zijn professie en draagt daarmee bij aan het op peil houden van zijn kennis en ervaring met kwartiermaken.

K

Ervaring

De kwartiermaker heeft (enige) ervaring opgedaan in de uitvoering van kwartiermakersopdrachten. Met deze ervaring help en adviseer je andere kwartiermakers bij vraagstukken over lastige situaties en dilemma’s.

K

Deelname

De kwartiermaker is bereid deel te nemen aan (vrijwel) alle intervisiebijeenkomsten, brengt een eigen casus in en werkt actief mee aan de verhoging van de kwaliteit als kwartiermaker van zichzelf en anderen.

K

vertrouwelijkheid

Een kwartiermaker stemt in met vertrouwelijkheid van de gesprekken: iedereen krijgt de mogelijkheid om vrij spreken tijdens de intervisie. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een open sfeer en daarmee effectieve intervisie bijeenkomsten.

Kies de intervisie die bij jou past

Intensieve intervisie

Deze intervisiesessies vinden offline plaats in groepen varierend van 8 tot 12 deelnemers. De groepen bestaan uit ervaren en minder ervaren kwartiermakers. Deelnemers organiseren de intervisiebijeenkomsten onderling. Meestal op locatie bij een deelnemer. Het voorzitterschap rouleert. Duur van de intervisie is een jaar. Om de twee maanden wordt een sessie georganiseerd, met uitzondering van de zomermaanden.

Praktische intervisie

Deze intervisiesessies vinden online plaats. De groepsgrootte bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Deelnemers komen iedere maand online bij elkaar. Duur van deze sessies is drie maanden. De sessie wordt gefaciliteerd door een ervaren kwartiermaker.

Maatwerk

Ben je geïnteresseerd in intervisie, maar zoek je een andere invulling? Of wil je vanuit een organisatie, groep of instelling intervisie organiseren?

Meer over Kwartiermakersgilde

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.