Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Intensieve intervisie

Intervisie

Intervisie voor en door kwartiermakers

Intervisie is een methode die je kunt inzetten voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kwartiermaken is een vak is wat je vooral leert door te doen. Intervisie is een doeltreffende leermethode bij de uitoefening van je vak kwartiermaken.

Loop je regelmatig tegen dezelfde werkproblemen of vraagstukken aan? Deel jouw ervaring of vraagstuk in deze nieuwe, praktische intervisie en leer van de kennis en ervaringen van anderen.

Deze praktische intervisie biedt jou in korte tijd, filevrij, nieuwe inzichten vanuit andere invalshoeken, ervaringen van anderen en praktische oplossingen.

Schrijf je in

Waarom intervisie?

Jij

 • hebt kwartiermakersopdrachten, maar wilt je opdrachten naar een hoger level tillen
 • wilt regelmatig sparren met andere kwartiermakers
 • wilt na de afronding van de opleiding tot kwartiermaken vervolg intervisie onder leiding van moderator
 • hebt behoefte aan een professionele begeleiding van een ervaren kwartiermaker
Maak tijd voor jouw ontwikkeling en leer samen met anderen waarbij je direct concrete feedback krijgt op vraagstukken waar jullie tegenaan lopen.
Waarom staat binnen Kwartiermakersgilde intervisie hoog in het vaandel?
 • Professionalisering van kwartiermakers
 • Kwaliteitsimpuls voor het kwartiermaken
 • Faciliteren en stimuleren van de netwerkfunctie
Voorwaarden deelname intervisie:
 • Groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Het programma bestaat uit:

 • 5 intervisies waarin vragen, tips en ervaringen worden uitgewisseld.
 • Een ervaren moderator begeleidt, plant de overleggen en maakt een beknopt verslag
 • We werken volgens het CREA model (Collectieve Reflectie en Eigen Actie).Eén of twee leden van de groep brengen een eigen casus in ter bespreking. Meer informatie over deze werkwijze vind je hier: Presentatie werkwijze intervisie

  Huub Janssen

  Al meer dan 25 jaar werkt Huub als kwartiermaker. Eerst in loondienst waar hij als ambtenaar binnen de overheid kwartiermakersklussen deed. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandige kwartiermaker. De sector waarbinnen hij de kwartiermakersopdracht uitvoert, is voor hem niet relevant.

  De stijl van zijn presentaties, opleiding en handboek is praktisch en nuchter. Huub gelooft dat je het vak leert via het meester-gezel principe. Zijn doel is het vak kwartiermaken verder te professionaliseren. Eerder heeft hij al het handboek kwartiermaken geschreven.

  In 2012 heeft Huub het Kwartiermakersgilde opgericht om kwartiermakers met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding m.b.t. het vak van kwartiermakers.

  Voorwaarden

  De kosten voor de intervisie met kwartiermakers zijn € 250,- (per persoon en excl. 21% btw). De grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 12 personen. Na voldoende aanmeldingen en wanneer de betalingen zijn voldaan, plannen we de eerste gesprekken in.

  Op de hoogte blijven

  Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken