Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Praktische intervisie

Intervisie

Intervisie voor en door kwartiermakers

Intervisie is een methode die je kunt inzetten voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kwartiermaken is een vak is wat je vooral leert door te doen. Intervisie is een doeltreffende leermethode bij de uitoefening van je vak kwartiermaken.

Loop je regelmatig tegen dezelfde werkproblemen of vraagstukken aan? Deel jouw ervaring of vraagstuk in deze nieuwe, praktische intervisie en leer van de kennis en ervaringen van anderen.

Deze praktische intervisie biedt jou in korte tijd, filevrij, nieuwe inzichten vanuit andere invalshoeken, ervaringen van anderen en praktische oplossingen.

Schrijf je in

Breng jouw carrière een stap vooruit

Kwartiermakers lopen tijdens een opdracht vaak tegen dezelfde vraagstukken aan of hebben behoefte aan nieuwe kennis en inzichten. Intervisie is een krachtige methode om van elkaar te leren in kleine groepen. Deelnemers krijgen praktische tips, doen nieuwe inspiratie op en ervaringen waarmee ze met andere inzichten naar een vraagstuk of probleem leren kijken.

Elke intervisiesessie bestaat uit twee delen. Twee deelnemers brengen per bijeenkomst een vraag of casus in. De anderen luisteren, stellen vragen en geven feedback.

voordelen intervisie

Nieuwe inspiratie en creatieve invalshoeken

Gebruik de ervaring van anderen om anders naar je vraagstuk te kijken.

Meer zelfinzicht door reflectie

Gebruik de frisse blik van anderen om op een andere manier tegen werkproblemen of -situaties aan te kijken en gebruik het moment om te reflecteren.

Praktische oplossingen van anderen

Uitbreiding van je eigen gedragsrepertoire met de adviezen van anderen waar je écht iets aan hebt.

Ideeën en gedachten toetsen bij anderen

Breng jouw idee of gedachte in en ontdek nieuwe inzichten, feedback en andere inspiratie.

Persoonlijke ontwikkeling en groei

Wanneer je herhaaldelijk tegen dezelfde vraagstukken aanloopt, kunnen de inzichten, ervaringen en kennis van anderen jou verder helpen.

Elke intervisie bestaat uit:

 

 • Drie intervisiessessies waarin per sessie twee deelnemers een case, vraagstuk, idee, probleem of andere vraag inbrengen.
 • Een ervaren moderator begeleidt de sessies.
 • De sessies vinden eens per maand online plaats.

  Yvonne Schers

  Yvonne heeft jarenlang gewerkt als jurist. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkeld als kwartiermaker, organisatieadviseur en toezichthouder in zowel de publieke als private sector (incl. start-ups) waarbij technologie, privacy, cybersecurity en zorg veelal centraal staan. Voor deze activiteiten was zij werkzaam in de advocatuur, o.a. bij Houthoff Buruma. Het is Yvonne’s ambitie om innovatie en inzet van de digitale technologie hand in hand te laten gaan met ons menszijn. 

  Voorwaarden

  • De kosten voor de pilot zijn € 150,- (per persoon en excl. 21% btw).
  • De grootte van de groep is minimaal 4 en maximaal 6 personen.
  • Tijdstip van de sessies: van 17:00 uur tot 19:00 uur.
  • Datum: op aanvraag.
  • De sessies vinden online plaats.
  • Iedereen brengt zijn of haar vraagstuk in.

  Op de hoogte blijven

  Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken