Opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker

Aanmelden

Wanneer een opdrachtgever een kwartiermaker inschakelt, verwacht hij of zij dat de kwartiermaker professionele kwaliteiten bezit, een deskundige kwartiermaker is én in staat is om de taken uit te kunnen voeren die nodig zijn om de kwartiermakersopdracht tot een goed einde te brengen. Vanzelfsprekend. Kwartiermaker is een vrij beroep. Iedereen kan zich kwartiermaker noemen. Hoe kan een opdrachtgever toetsen of de kwartiermaker daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet? Volg deze opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker waarmee je kunt aantonen dat jij voldoet aan de eisen van een opdrachtgever.

Uniek certificaat

Wil jij alles leren over het vak kwartiermaken, een uniek certificaat ontvangen en met meer zelfvertrouwen jouw opdrachten aangaan? In deze opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker met feedback en bespreking van jouw eindopdracht leer je technieken waarmee je het vak kwartiermaken op een effectieve en professionele manier kunt uitvoeren. De training is gebaseerd op jarenlange ervaring in het vak van kwartiermaken, bevat veel praktische tips en aansprekende voorbeelden.

Online opleiding

In deze nieuwe online opleiding tot kwartiermaken leer jij in jouw eigen tempo en tijd. De training bestaat uit 7 modules waarin Huub Janssen je door middel van video’s en opdrachten leert hoe je strategisch, tactisch en operationeel een kwartiermakersopdracht oppakt en tot een goed einde brengt. Je ontvangt bij iedere module een digitaal werkboek met daarin een test en opdrachten zodat jij aan het einde van de training niet alleen meer weet over het vak, maar het geeft je ook meer inzicht over jouw eigen aanpak. Door de opdrachten en oefeningen leer je hoe je jouw project in goede banen leidt en geef je je het vak kwartiermaken op een nieuwe manier vorm. Het resultaat is dat je steeds meer wordt gezien als een expert op je vak.

Wederzijds voordeel

Wie succesvol een kwartiermakersopdracht tot een goed einde brengt en kan aantonen met een certificaat dat hij of zij verstand van zaken heeft, weet zich te onderscheiden. Jouw opdrachtgevers verwachten dat van jou. Met een certificaat onderscheidt jij je in hoe professioneel je jouw opdrachten aanpakt, maar ook dat je kennis hebt van je vak en het succesvol uitvoeren van een opdracht. Als dit  niet op orde is, kiezen klanten voor een ander. Een certificaat is onderscheidend en dus goed voor je opdrachtgever en voor jezelf!

Voor wie?

Deze online training richt zich op professionals, geïnteresseerden in het vak kwartiermaken, maar ook opdrachtgevers die veel met kwartiermakers samenwerken. 

Waar?

Je bent 100% flexibel: je traint in je eigen tempo en in de omgeving en op het toestel van jouw keuze. 

Extra

Bij deze training ontvang je extra feedback en advies.  Je krijgt feedback op je eindopdracht en op basis daarvan voeren we aan het eind een evaluatiegesprek. Bij afsluiting van de opleiding ontvang je een certificaat.

In deze opleiding leidt Huub Janssen je in 7 modules door de opleiding tot kwartiermaken. Iedere module bestaat uit 4 video’s. Bij iedere module vind je een digitaal werkboek met daarin theorie, een bijbehorende test (alleen module 1, 2, 3, 5, 6) en opdrachten waardoor je meer inzicht krijgt in de kenmerken, eigenschappen en werkwijze van een kwartiermaker. Doorloop alle modules, maak de bijbehorende opdrachten, kies wat voor jou op het moment relevant is en pas de praktische tips direct toe in de praktijk.

Extra bij deze opleiding:

 • beoordeling van je eindopdracht
 • een evaluatiegesprek
 • leertrajectadvies
 • na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken.
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Huub Janssen

Al meer dan 25 jaar werkt Huub als kwartiermaker. Eerst in loondienst waar hij als ambtenaar binnen de overheid kwartiermakersklussen deed. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandige kwartiermaker. De sector waarbinnen hij de kwartiermakersopdracht uitvoert, is voor hem niet relevant.

De stijl van zijn presentaties, opleiding en handboek is praktisch en nuchter. Huub gelooft dat je het vak leert via het meester-gezel principe. Zijn doel is dan ook het vak kwartiermaken verder te professionaliseren. Eerder heeft hij al het handboek kwartiermaken geschreven.

In 2012 heeft Huub het Kwartiermakersgilde opgericht om kwartiermakers met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding m.b.t. het vak van kwartiermakers.

Jorinde Voskes

Jorinde Voskes is trainer en adviseur met een master Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Onder begeleiding van dr. Herman Steensma deed zij onderzoek naar onderhandelingsvaardigheden van kwartiermakers. In samenwerking met expertisecentrum en netwerkorganisatie het Kwartiermakersgilde schrijft zij artikelen en geeft zij de masterclass onderhandelen.

Programma

In deze praktijkgerichte opleiding word je stap voor stap meegenomen in de werkwijze van een kwartiermaker. Je leert in 7 modules en een masterclass elk bestaande uit 4 video’s alles wat je nodig hebt bij aanvang, tijdens en de overdracht van een kwartiermakersopdracht. Start bij de eerste module, vul de bijbehorende testen in en maak de opdrachten. Het geleerde kun je meteen toepassen in de praktijk, waardoor je je nog sneller ontwikkelt.

Tijdsinvestering

De benodigde tijd die nodig is voor de online opleiding is afhankelijk van hoeveel tijd je nodig hebt om de stof tot je te nemen. Als richtlijn kun je uitgaan van minimaal één dag voor één module: het bekijken van de video’s, maken van de test en de opdrachten uit het werkboek. Voor het maken van de eindopdracht kun je uitgaan van twee à drie dagen. Wil je de stof goed laten bezinken? Geef jezelf minimaal één dag de tijd om de stof goed op te nemen, voordat je naar de volgende module gaat.

Reken bij de opleiding tot gecertificeerd kwartiermaken een halve dag extra voor de afstemming en bespreking van je eindopdracht en houd eventueel tijd om verbeteringen aan te brengen na de feedback.

 

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Voorwaarden

Opleidingsniveau

Voor de opleiding gaan we uit van een HBO of universiteit werk- en denkniveau. Dat betekent niet dat een opleiding op dit niveau noodzakelijk is, maar een abstract denkniveau of enige ervaring met kwartiermaken is wel wenselijk.

De opleiding begint vrij basaal en bouwt zich langzaam verder op. De toepassing van werkwijzen in de praktijk komt nadrukkelijk aan de orde. Aan het einde gaan we in op de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek. Met deze opzet willen we ervaren en onervaren kwartiermakers, MBO-er, HBO-ers en academici een leerzame opleiding bieden.

Inschrijven en direct starten

De investering voor de online opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker is € 1.999,- (BTW-vrij). Na aanmelding en betaling krijg je een inlog toegestuurd. Daarna kun je direct starten. We nemen contact met je op voor het inplannen van het bespreken van de eindopdracht. Wanneer je je eindopdracht hebt afgerond, ontvang je hierop feedback en we sluiten af met een evaluatiegesprek. Na afloop ontvang je een certificaat.

Je krijgt 1 jaar toegang tot de online opleiding.

De training kun je volgen op je smartphone, tablet of PC/laptop.

Liever extra begeleiding of in groepsverband?

De opleiding tot kwartiermaken is er in diverse varianten. Kijk hier voor onze andere mogelijkheden.

Maatwerk of andere vragen?

Neem contact met ons op.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons.

Na betaling krijg je een mail met de bevestiging. Voor aanvang van de training krijg je een inlog voor de online training en overige gegevens voor de opleiding. 

LET OP: Soms belanden onze mails in de spamfolder. Hoe kun je dit voorkomen? Voeg info@kwartiermakersgilde.nl toe aan je contacten en/of lijst met veilige afzenders om onze mails te kunnen ontvangen.

Vragen of wil je meer informatie over de opleiding?

13 + 7 =

Lees meer over Kwartiermaken