Online training

Opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

Online training met Huub Janssen

 

Direct beginnen!

€ 1.999,-

(€ 2.418,79 incl. btw)

 

Wil jij alles leren over het vak kwartiermaken, verder professionaliseren en met meer zelfvertrouwen jouw opdrachten ingaan? Volg deze opleiding tot kwartiermaken met begeleiding. Je leert technieken waarmee je het vak kwartiermaken op een effectieve en professionele manier kunt uitvoeren. De training zit vol met praktische tips en aansprekende voorbeelden. 

In deze nieuwe online opleiding tot kwartiermaken leer jij in jouw eigen tempo en tijd. De training bestaat uit 7 modules waarin Huub Janssen je door middel van video’s en opdrachten leert hoe je strategisch, tactisch en operationeel een kwartiermakersopdracht oppakt en tot een goed einde brengt. Je ontvangt bij iedere module een digitaal werkboek met daarin een test en opdrachten zodat jij aan het einde van de training niet alleen meer weet over het vak, maar het geeft je ook meer inzicht over jouw eigen aanpak. Door de opdrachten en oefeningen leer je hoe je jouw project in goede banen leidt en geef je je het vak kwartiermaken op een nieuwe manier vorm. Het resultaat is dat je steeds meer wordt gezien als een expert op je vak. 

Details:

 • Online opleiding, je volgt deze thuis of waar jij maar wilt!
 • 32 video’s, 8 werkboeken, testen en begeleidende opdrachten.
 • Inclusief werkboek met opdrachten en testen
 • We sluiten af met een casusopdracht
 • Extra: masterclass onderhandelen
 • Extra: beoordeling eindopdracht
 • Extra: evaluatiegesprek
 • Extra: leertrajectadvies
 • Extra: certificaat

Wederzijds voordeel Wie succesvol een kwartiermakersopdracht tot een goed einde brengt, weet zich te onderscheiden. Klanten verwachten tegenwoordig niet anders. Dat onderscheid zit hem in hoe professioneel je jouw opdrachten aanpakt, maar het zit ook in de kennis van je vak. Als een of beide niet op orde zijn, kiezen klanten voor een ander. Het is dus goed voor je opdrachtgever en voor jezelf!

Voor wie? Deze online training richt zich op professionals, geïnteresseerden in het vak kwartiermaken, maar ook opdrachtgevers die veel met kwartiermakers samenwerken. 

Waar? Je bent 100% flexibel: je traint in je eigen tempo en in de omgeving en op het toestel van jouw keuze. 

Extra Bij deze training ontvang je extra feedback en advies.  Je krijgt feedback op je eindopdracht en op basis daarvan voeren we aan het eind een evaluatiegesprek. Bij afsluiting van de opleiding ontvang je een certificaat.

In deze opleiding leidt Huub Janssen je in 7 modules door de training. Iedere module bestaat uit 4 video’s. Bij iedere module vind je een digitaal werkboek met daarin theorie, bijbehorende test (hoofdstuk 1, 2, 3, 5, 6) en opdrachten die je meer inzicht geven in de kenmerken, eigenschappen en werkwijze van een kwartiermaker. Doorloop alle modules, maak de bijbehorende opdrachten, kies wat voor jou op het moment relevant is en pas de praktische tips direct toe in de praktijk.

Extra bij deze opleiding:

 • beoordeling van je eindopdracht
 • een evaluatiegesprek
 • leertrajectadvies. Afhankelijk van je vraag of behoefte plannen we wekelijks een gesprek in om jouw vragen te beantwoorden.
 • na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken.
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Huub Janssen

Al meer dan 25 jaar werkt Huub als kwartiermaker. Eerst in loondienst waar hij als ambtenaar binnen de overheid kwartiermakersklussen deed. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandige kwartiermaker. De sector waarbinnen hij de kwartiermakersopdracht uitvoert, is voor hem niet relevant.

De stijl van zijn presentaties, opleiding en handboek is praktisch en nuchter. Huub gelooft dat je het vak leert via het meester-gezel principe. Zijn doel is het vak kwartiermaken verder te professionaliseren. Eerder heeft hij al het handboek kwartiermaken geschreven.

In 2012 heeft Huub het Kwartiermakersgilde opgericht om kwartiermakers met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding m.b.t. het vak van kwartiermakers.

Jorinde Voskes

Jorinde Voskes is trainer en adviseur met een master Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Onder begeleiding van dr. Herman Steensma deed zij onderzoek naar onderhandelingsvaardigheden van kwartiermakers. In samenwerking met expertisecentrum en netwerkorganisatie het Kwartiermakersgilde schrijft zij artikelen en geeft zij de masterclass onderhandelen.

Programma

In de opleiding ga je aan de slag met 7 modules en een masterclass waarin je alles leert wat je nodig hebt wanneer je aan een kwartiermakersopdracht begint. Begin bij de eerste module, vul de bijbehorende testen in en maak de opdrachten. Pas het geleerde meteen toe in de praktijk. Zo ontwikkel je je nog sneller.

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken.
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Voorwaarden

Inschrijven en direct starten
De kosten voor de online opleiding tot gecertificeerd kwartiermaker zijn € 1.999,- (excl. 21% btw). Na aanmelding en betaling krijg je een inlog toegestuurd. Daarna kun je meteen starten. We nemen contact met je op voor het inplannen van de adviesgesprekken. Wanneer je je eindopdracht hebt afgerond, ontvang je hierop feedback en we sluiten af met een evaluatiegesprek. Na afloop ontvang je een certificaat.

Je krijgt 1 jaar toegang tot de online opleiding.

De training kun je volgen op je smartphone, tablet of PC/laptop.

Liever extra begeleiding of in groepsverband?
De opleiding tot kwartiermaken is er in diverse varianten. Kijk hier voor onze andere mogelijkheden

Maatwerk of andere vragen?
Neem contact met ons op.

Inschrijfformulier

5 + 5 =

Jouw gegevens zijn veilig bij ons.

Na aanmelding krijg je een mail met de bevestiging en een link naar de factuur. Ook krijg je een mail met je inloggegevens, zodat je direct kunt beginnen.

LET OP: Soms belanden onze mails in de spamfolder. Hoe kun je dit voorkomen? Voeg info@kwartiermakersgilde.nl toe aan je contacten en/of lijst met veilige afzenders om onze mails te kunnen ontvangen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.