onderhandelen en kwartiermakers

Welke onderhandelingsvaardigheden zetten kwartiermakers in verschillende situaties in? Jorinde Voskes heeft onderzoek gedaan naar het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers. Voor dit onderzoek heeft ze de onderhandelingen met derden bestudeerd. 58 Kwartiermakers beantwoorden vragen over hun onderhandelingsgedrag in verschillende scenarios (gebaseerd op echte kwartiermakersprojecten). 

onderhandelen van kwartiermakers

samenvatting onderzoek

Onderzoek

Over het algemeen komt uit het onderzoek naar voren dat kwartiermakers de voorkeur geven aan een integratieve onderhandelingsstijl, waarbij getracht wordt de belangen van de verschillende partijen te behartigen. Onder hoge tijdsdruk gebruiken kwartiermakers minder integratief onderhandelen en worden er meer compromissen gesloten. Bij een situatie met een veeleisende achterban werd er meer forcerend gedrag gebruikt, terwijl in een situatie met meer vertrouwen tussen de onderhandelaars er juist minder geforceerd werd. De resultaten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor een training in onderhandelen voor kwartiermakers.

Meer informatie

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.