Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Onderzoek

Jorinde Voskes

Onderzoek

Onderhandelen en kwartiermakers

Welke onderhandelingsvaardigheden zetten kwartiermakers in verschillende situaties in?

Jorinde Voskes heeft onderzoek gedaan naar het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers. Voor dit onderzoek heeft ze de onderhandelingen met derden bestudeerd. 58 Kwartiermakers beantwoorden vragen over hun onderhandelingsgedrag in verschillende scenarios (gebaseerd op echte kwartiermakersprojecten). 

Download onderzoek

Onderzoek

Samenvatting

Over het algemeen komt uit het onderzoek naar voren dat kwartiermakers de voorkeur geven aan een integratieve onderhandelingsstijl, waarbij getracht wordt de belangen van de verschillende partijen te behartigen. Onder hoge tijdsdruk gebruiken kwartiermakers minder integratief onderhandelen en worden er meer compromissen gesloten. Bij een situatie met een veeleisende achterban werd er meer forcerend gedrag gebruikt, terwijl in een situatie met meer vertrouwen tussen de onderhandelaars er juist minder geforceerd werd. De resultaten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor een training in onderhandelen voor kwartiermakers.

Over kwartiermaken

Onderzoeken

onderhandelen

Onderhandelingsgedrag kwartiermakers

Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

onderhandelen

Relatie opdrachtgever

Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Ook heeft zij deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement. Lees hier meer over het onderzoek van Nanja.

onderhandelen

Psychologische vaardigheden

Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.

onderhandelen

Kwartiermaken in de praktijk

Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken. Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.

Diensten

Meer voor kwartiermakers

01

Opleiding, intervisie en masterclasses

Kennisdelen over het vak kwartiermaken in verschillende varianten.

02

Handboek

Een theoretisch kader over het vak kwartiermaken.

03

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar het vak kwartiermaken.

04

Netwerk

Sluit je aan bij ons netwerk of kom naar onze netwerkbijeenkomsten.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken