Online training

Intensieve opleiding tot kwartiermaker

De opleiding voor de kwartiermaker die zich samen met anderen verder wil verdiepen in het vak kwartiermaken.

Trainer: Huub Janssen

 

Meld je aan!

€ 2.999,-

(€ 3.628,79 excl. btw)

 

In deze nieuwe online training neemt Huub Janssen je mee in het theoretische kader achter het vak kwartiermaken en leren we je hoe je een kwartiermakersopdracht op een professionele manier tot een goed einde brengt. Je leert meer over de eigenschappen van een kwartiermaker, hoe je een plan van aanpak schrijft, een stakeholderanalyse maakt en hoe je jouw opdracht tijdig en kundig overdraagt aan een opvolger. De training zit vol met praktische tips en aansprekende voorbeelden. Door deze training in groepsverband te volgen en met elkaar de opdrachten te maken deel je met elkaar de inzichten, leer je sneller en leer je het vak vanuit verschillende perspectieven kennen. 

Wederzijds voordeel Wie succesvol een kwartiermakersopdracht tot een goed einde brengt, weet zich te onderscheiden. Klanten verwachten tegenwoordig niet anders. Dat onderscheid zit hem in hoe professioneel je jouw opdrachten aanpakt, maar het zit ook in de kennis van je vak. Als één of beide niet op orde zijn, kiezen klanten voor een ander. Het is dus goed voor je opdrachtgever en voor jezelf!

Voor wie? Deze online training richt zich op professionals, geïnteresseerden in het vak kwartiermaken die zich met elkaar in het vak willen verdiepen, maar ook opdrachtgevers die veel met kwartiermakers samenwerken.

Waar? Je geeft je op voor een van de startdata. In 2022 zijn deze medio januari, medio april en medio september. Je volgt de online training op je eigen moment, maar in je groep kom je gedurende 7 weken wekelijks bijeen om de opdrachten te bespreken onder leiding van de docent. De eindopdracht wordt persoonlijk beoordeelt en daar krijg je feedback op.  

Certificaat Na inlevering en bespreking van de eindopdracht ontvang je een certificaat van deelname.

In deze opleiding in groepsverband volg je zelfstandig de online opleiding tot kwartiermaken. De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. Iedere week kun je op je eigen moment en in je eigen tijd de module betreffende doornemen en de opdrachten doen.  Wekelijks beoordelen we de opdrachten en vindt er wekelijks in groepsverband feedback en intervisie plaats. De online opleiding bestaat uit 7 modules. Iedere module bestaat uit 4 video’s. Bij iedere module vind je een digitaal werkboek met daarin theorie, bijbehorende tests (hoofdstuk 1, 2, 3, 5, 6) en opdrachten die je meer inzicht geven in de kenmerken, eigenschappen en werkwijze van een kwartiermaker.

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken.
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Huub Janssen

Al meer dan 25 jaar werkt Huub als kwartiermaker. Eerst in loondienst waar hij als ambtenaar binnen de overheid kwartiermakersklussen deed. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandige kwartiermaker. De sector waarbinnen hij de kwartiermakersopdracht uitvoert, is voor hem niet relevant.

De stijl van zijn presentaties, opleiding en handboek is praktisch en nuchter. Huub gelooft dat je het vak leert via het meester-gezel principe. Zijn doel is het vak kwartiermaken verder te professionaliseren. Eerder heeft hij al het handboek kwartiermaken geschreven.

In 2012 heeft Huub het Kwartiermakersgilde opgericht om kwartiermakers met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding m.b.t. het vak van kwartiermakers. 

Jorinde Voskes

Jorinde Voskes is trainer en adviseur met een master Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Onder begeleiding van dr. Herman Steensma deed zij onderzoek naar onderhandelingsvaardigheden van kwartiermakers. In samenwerking met expertisecentrum en netwerkorganisatie het Kwartiermakersgilde schrijft zij artikelen en geeft zij de masterclass onderhandelen.

Programma

In de opleiding ga je aan de slag met 7 modules en een masterclass die je helpen bij het leren van het vak kwartiermaken. Begin bij de eerste module, vul de bijbehorende testen in en maak de opdrachten. De opdrachten beoordelen we wekelijks. Daarnaast vindt er wekelijks feedback en intervisie plaats.

Op basis van ervaring blijkt wanneer je het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk en leert in groepsverband je leercurve nog steiler is.

Na inlevering van de casusopdracht ontvang je een certificaat.

De modules zijn:

 1. Wat is kwartiermaken.
 2. Wie zijn kwartiermakers
 3. Werkwijze kwartiermakers (deel 1)
 4. Werkwijze kwartiermakers (deel 2)
 5. Opdrachtgeverschap
 6. Tips en adviezen
 7. Casusopdracht
 8. Masterclass

Voorwaarden

Inschrijven en direct starten
De kosten voor de intensieve opleiding tot kwartiermaken zijn € 2.999,- (excl. 21% btw) per persoon. Deze opleiding kent vaste startdata. Inschrijven is mogelijk in 2022 vanaf medio januari, medio april en medio september.

Na aanmelding en betaling krijg je een inlog toegestuurd. Op de afgesproken tijden vindt intervisie, feedback en de beoordeling van de opdrachten plaats.

De grootte van de groep is minimaal 6 personen en max 10 personen. Je krijgt 1 jaar toegang tot de online opleiding.

De online opleiding kun je volgen op je smartphone, tablet of PC/laptop.

Andere vorm?
De opleiding tot kwartiermaken is er in diverse varianten. Kijk hier voor onze andere mogelijkheden

Maatwerk of andere vragen?
Neem contact met ons op.

Inschrijfformulier

4 + 13 =

Jouw gegevens zijn veilig bij ons.

Na aanmelding krijg je een mail met de bevestiging en een link naar de factuur. Ook krijg je een mail met je inloggegevens, zodat je direct kunt beginnen.

LET OP: Soms belanden onze mails in de spamfolder. Hoe kun je dit voorkomen? Voeg info@kwartiermakersgilde.nl toe aan je contacten en/of lijst met veilige afzenders om onze mails te kunnen ontvangen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.