Kwartiermaken in de zorg

In 2018 organiseerde het Kwartiermakersgilde een netwerkbijeenkomst over kwartiermaken in de zorg.

Het thema van deze bijeenkomst stond in het kader van de gezondheidszorg. Dubbele vergrijzing, personeelstekort, een epidemie en innovaties zoals robotisering heeft grote invloed op de gezondheidszorg. De komende jaren gaat deze dan ook sterk veranderen. Tijdens deze netwerkbijeenkomst deelden Katja van Vliet en Käthe Noz hun ervaringen als kwartiermaker bij innovatieprojecten in de zorg met de aanwezige kwartiermakers en geïnteresseerden. Na deze presentaties zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan met een casus over netwerkgeneeskunde. Op basis van persoonlijke ervaringen werden oplossingen van problemen tijdens kwartiermakersprojecten gegenereerd.

Käthe Noz

Sprekers

Katja van Vliet is als kwartiermaker betrokken bij innovatie in de zorg. Zij heeft onder andere gewerkt aan het programma Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen (www.opleidenvoor2030.nl).

Käthe Noz, zelf medisch professional, werkt als kwartiermaker in de netwerkgeneeskunde, gericht op de reorganisatie van zorg in netwerken om en met de patiënt.

Onderzoek Onderhandelende kwartiermakers

Jorinde Voskes presenteerde de eerste resultaten van haar afstudeeronderzoek over onderhandelingsgedrag van kwartiermakers. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

Kwartiermaken in de zorg

Meer informatie

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.