Ontdek onze vakopleiding tot Kwartiermaken en start in september!

Netwerk

Netwerken 

Ontmoet, verbindt en netwerken

Het Kwartiermakersgilde is een netwerkorganisatie van en voor kwartiermakers. Het gilde is de verbindende factor tussen kwartiermakers die zich verder willen professionaliseren.

Meer over de opzet van onze bijeenkomsten lees je hieronder.

 

Bijeenkomsten 2023

Opzet

Expertsessies

Onze expertsessies zijn korte bijeenkomsten met een interactief programma. Kwartiermakers met een bijzonder project, interessante methode of een inspirerende visie worden uitgenodigd hier kort iets over te vertellen.

Ook wordt aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek naar kwartiermaken. Afhankelijk van het programma is er de mogelijkheid gezamenlijk aan de slag te gaan met een casus of probleemstelling. Natuurlijk is er verder ruim de tijd om collega’s in het veld te spreken!

Vind je het leuk om een bijdrage te leveren tijdens een expertsessie? Neem contact met ons op via info@kwartiermakersgilde.nl.

Verbinden en bedrijfsleven

Ivo de Nooijer, directeur van Luris en kwartiermaker PLNT (LCIE/HUBspot) vertelde over het verbinden van wetenschap en bedrijfsleven. Lees hier meer over deze expertsessie.

Transformationeel leiderschap

Expertsessie over transformationeel leiderschap en leermeester-gezel principe. Cecilia Capone deelt haar ervaring als kwartiermaker met het toepassen van transformationeel leiderschap.
Lees hier meer over deze sessie.

Kwartiermaken in de zorg

Katja van Vliet en Käthe Noz deelden hun ervaringen als kwartiermakers bij innovatieprojecten in de zorg.Lees hier meer over deze expertsessie.

Lego Serious Play en Kwartiermaken met een systemische blik

In deze expertsessie hebben we kennis gemaakt met twee bijzondere methoden. Vraagstukken oplossen met Lego en de onderstroom van organisaties ervaren met systemische adviseren. 

Diensten

Meer voor kwartiermakers

01

Opleiding, intervisie en masterclasses

Kennisdelen over het vak kwartiermaken in verschillende varianten.

02

Handboek

Een theoretisch kader over het vak kwartiermaken.

03

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar het vak kwartiermaken.

04

Netwerk

Sluit je aan bij ons netwerk of kom naar onze netwerkbijeenkomsten.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken