wetenschappelijk onderzoek

Als kennisinstituut vinden we het belangrijk om het vak van kwartiermaken te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Welke eigenschappen hebben kwartiermakers? Wat kenmerkt het vak kwartiermaken? Welke tools zet je in tijdens een kwartiermakersopdracht?

Dit doen wij samen met de Universiteit Leiden (Dr. Herman Steensma) en masterstudenten. We bieden stageplaatsen en begeleiden masterstudenten met hun afstudeerscripties over kwartiermaken. Meer over onze onderzoeken vind je hieronder.

Ben je student en geïnteresseerd in een stageplaats of afstudeeropdracht bij het Kwartiermakersgilde?

ONDERZOEKEN

Onderhandelingsgedrag kwartiermakers

Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

Psychologische Vaardigheden

Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.

Relatie Opdrachtgever

Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Zij heeft deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement.  Lees hier meer.

Kwartiermaken

Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Met dit onderzoek heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken.  Meer lezen over het onderzoek? Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.

Meer over Kwartiermakersgilde

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.