Onderzoek

Onderzoek

Wetenschappelijke inzichten

Als kennisinstituut vinden we het belangrijk om het vak van kwartiermaken te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Welke eigenschappen hebben kwartiermakers? Wat kenmerkt het vak kwartiermaken? Welke tools zet je in tijdens een kwartiermakersopdracht?

Dit doen wij samen met de Universiteit Leiden (Dr. Herman Steensma) en masterstudenten. We bieden stageplaatsen en begeleiden masterstudenten met hun afstudeerscripties over kwartiermaken. Meer over onze onderzoeken vind je hieronder.

wetenschappelijke

Onderzoeken

onderhandelen

Onderhandelingsgedrag kwartiermakers

Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

onderhandelen

Relatie opdrachtgever

Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Ook heeft zij deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement. Lees hier meer over het onderzoek van Nanja.

onderhandelen

Psychologische vaardigheden

Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.

onderhandelen

Kwartiermaken in de praktijk

Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken. Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.

Masterstudent 

Wil jij onderzoek doen naar het vak kwartiermaken? 

Diensten

Meer voor kwartiermakers

01

Opleiding, intervisie en masterclasses

Kennisdelen over het vak kwartiermaken in verschillende varianten.

02

Handboek

Een theoretisch kader over het vak kwartiermaken.

03

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar het vak kwartiermaken.

04

Netwerk

Sluit je aan bij ons netwerk of kom naar onze netwerkbijeenkomsten.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken