wetenschappelijk onderzoek

Als Kwartiermakersgilde vinden we het belangrijk om het vak van kwartiermaken te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Wie zijn kwartiermakers? Over welke unieke vaardigheden beschikken kwartiermakers? Welke tools worden ingezet tijdens een kwartiermakersopdracht?

Dit doen wij samen met de Universiteit Leiden (Dr. Herman Steensma) en masterstudenten We bieden stageplaatsen en begeleiden masterstudenten met hun afstudeerscripties over kwartiermaken. Meer over onze onderzoeken vind je hieronder.

Geinteresseerd in een stageplaats bij het Kwartiermakersgilde?

onderzoek kwartiermaken

ONDERZOEKEN

Onderhandelingsgedrag kwartiermakers

Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

Psychologische Vaardigheden

Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.

Relatie Opdrachtgever

Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Zij heeft deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement.  Lees hier meer.

Kwartiermaken

Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Met dit onderzoek heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken.  Meer lezen over het onderzoek? Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.

Meer informatie

Meer informatie

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.