kwartiermakersgilde

Wat is het Kwartiermakersgilde?

Het Kwartiermakersgilde is een expertisecentrum van en voor kwartiermakers. Doel van het expertisecentrum is om bij te dragen aan professionalisering van kwartiermakers en kwaliteitsverbetering van kwartiermaken. Wij zijn een netwerkorganisatie met leden die kennis, ervaringen en best practices met elkaar delen om zo kennisontwikkeling en kennisverspreiding te organiseren. Ook voor niet-leden bieden wij echter veel interessante mogelijkheden.

Onze visie

Kwartiermaken is een vak. Anders dan andere vakgebieden. Naar onze mening een aparte professie. Kennisontwikkeling en kennisverspreiding over kwartiermaken is essentieel. Daarom hebben wij het Kwartiermakersgilde opgericht als een netwerkorganisatie van en voor kwartiermakers. Het vak kwartiermaken is een vak dat je kunt leren en waarin je je verder kunt ontwikkelen. Voorwaarde is wel dat je het zelf in de praktijk leert en daarmee ervaring opdoet. Daarom hebben wij gekozen voor de vorm van een ‘gilde’, gericht op het voortzetten van een ambacht. Wij stimuleren binnen het gilde om van elkaar te leren, in de ‘leermeester-gezel’ traditie.

Het draait binnen het Kwartiermakersgilde om samenwerking en leren, kennisontwikkeling en kennisdeling. Zo tillen wij het vak kwartiermaken naar een hoger plan. Deze visie komt terug in onze activiteiten.

Activiteiten van het Kwartiermakersgilde

Meer lezen over de diensten van het Kwartiermakersgilde?