Over Kwartiermakersgilde

Van en door kwartiermakers

Het Kwartiermakersgilde is opgericht met als doel kennisverspreiding en kennisdeling over het vak kwartiermaken. Daarvoor doen we onderzoek, organiseren netwerkbijeenkomsten, geven een handboek uit en verzorgen een opleiding tot kwartiermaken. 

MISSIE, VISIE EN STRATEGIE

Missie

Het Kwartiermakersgilde zorgt voor de ontwikkeling van het vak kwartiermaken, professionalisering van de kwartiermakers en is het netwerk voor kwartiermakers.

Visie

Kwartiermakers kennen het begrip kwartiermaken, weten hoe ze het vak moeten uitoefenen, staan in contact met hun collega’s en werken permanent aan hun eigen kwaliteit via het Kwartiermakersgilde. Het Kwartiermakersgilde is er voor en door Kwartiermakers.

Strategie

Het Kwartiermakersgilde zorgt voor:

  • de ontwikkeling van kennis over kwartiermaken
  • de verspreiding van die kennis
  • contacten en samenwerking tussen kwartiermakers
  • bekendheid over het vak van kwartiermaken

Het kwartiermakersgilde is een netwerkorganisatie voor aankomende, beginnende en ervaren kwartiermakers alsmede opdrachtgevers en geïnteresseerden. De belangrijkste instrumenten om de visie te bereiken zijn onderzoeken, congressen en symposia, publicaties, aanbieden van opleidingen en het verbinden van mensen.

Wat we doen

opleiding kwartiermaken

Opleiden

Het vak kwartiermaken is altijd in ontwikkeling. Als Kwartiermakersgilde bieden we verschillende opleidingsmogelijkheden.

netwerk kwartiermakers

Netwerken

Word lid van onze Kwartiermakers LinkedIn groep of kom naar onze netwerkbijeenkomsten en symposia.

wetenschappelijk onderzoek kwartiermaken

Onderzoek

We werken samen met de Universiteit Leiden en doen regelmatig onderzoek naar elementen uit het vak kwartiermaken.

ontmoet de kwartiermakers

Huub Janssen

Huub Janssen

Oprichter en kwartiermaker

Al meer dan 25 jaar werkt Huub als kwartiermaker. Eerst in loondienst waar hij als ambtenaar binnen de overheid kwartiermakersklussen deed. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandige kwartiermaker. De sector waarbinnen hij de kwartiermakersopdracht uitvoert, is voor hem niet relevant.

In 2012 heeft Huub het Kwartiermakersgilde opgericht om kwartiermakers met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding m.b.t. het vak van kwartiermakers. In 2014 heeft hij het handboek kwartiermaken uitgebracht. Samen met Jeanet werkt hij aan de opleiding tot kwartiermaken. 

Mail:       Janssen@kwartiermakersgilde.nl
Bel:          06-29044045
Website: www.huubjanssen.org

Jeanet Walraven

Jeanet Walraven

Partner en kwartiermaker

Jeanet heeft meer dan 25 jaar ervaring in sales, marketing en consultancy. In die 25 jaar heeft zij gewerkt voor diverse organisaties. Van startups tot aan corporate organisaties en (semi)overheden. Haar grootste interesse gaat uit naar innovatie, het verkennen van nieuwe wegen en het op gang brengen van vernieuwingen.

Jeanet is sinds 2020 bij het Kwartiermakersgilde aangesloten en zet haar kennis en kunde in om bij te dragen aan de kennisontwikkeling en kennisverspreiding van het vak kwartiermaken. Samen met Huub werkt zij aan de online omgeving van de opleiding tot kwartiermaken.

Mail:          Walraven@kwartiermakersgilde.nl
Bel:             06-51502560
Website:    www.kaijros.nl

Dave Damen

Dave Damen

Kwartiermaker en Associatie Partner

Dave Damen is een echte cultuurprofessional en voelt zich thuis in strategie- en organisatieontwikkeling en verandermanagement. Hij is een doener met denkkracht. Verbinder van mensen, organisaties en ideeën. Hij is al 21 jaar werkzaam als kwartiermaker, cultuurmakelaar en fondsenwerver voor culturele- en erfgoedinstellingen in het hele land.

Daarnaast is hij LEGO SERIOUS PLAY® facilitator wat hij graag inzet voor processen op het gebied van creatief denken en cultureel ondernemen.

 

Mail:          Damen@kwartiermakersgilde.nl
Bel:            06-41314783
Website:   http://www.ddsoulutions.nl/

In Memorium Gert-Jan Cornel

In Memorium Gert-Jan Cornel

Programmadirecteur en kwartiermaker

Diep bedroefd en met grote verslagenheid is mede Kwartiermakersgilde oprichter en kwartiermaker in hart en nieren, Gert-Jan Cornel, maandag 11 januari 2022 op 62-jarige leeftijd overleden.

Aansluiten bij het Kwartiermakersgilde?

Heb je passie voor het vak kwartiermaken en heb je interesse om aan te sluiten bij het Kwartiermakersgilde? Vind je het leuk om bij te dragen aan het vergroten van het netwerk, de professionalisering en kwaliteitsverbetering van het vak kwartiermaken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer over Kwartiermakersgilde

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.