Over Kwartiermakersgilde

Audit CRBKO Kwartiermakersgilde

Over ons

Van en door kwartiermakers

Het Kwartiermakersgilde is opgericht met als doel kennisverspreiding en kennisdeling over het vak kwartiermaken. Daarvoor doen we onderzoek, organiseren netwerkbijeenkomsten, geven een handboek uit en verzorgen een opleiding tot kwartiermaken. 

Het gezicht achter Kwartiermakersgilde

Ontmoet de kwartiermakers

Huub Janssen

Oprichter en kwartiermaker

Jeanet Walraven

Partner en online kwartiermaker

Gert-Jan Cornel

In memorie

Over

Ons verhaal

Het begon toen Huub al meer dan tien jaar als kwartiermaker werkte aan verschillende opdrachten. Hij miste daarbij een theoretisch kader voor het aanpakken van kwartiermakers- opdrachten. Op basis van zijn ervaringen en die van collega’s is hij eerst gestart met het opstellen van een theoretisch kader. Vervolgens is hij met andere kwartiermakers die hij tegenkwam zijn ervaringen gaan delen. Er bestond geen opleiding, geen handboek of een beroepsvereniging. Met de informatie die hij al had is Huub eerst begonnen met het schrijven en uitgeven van het handboek.

Naast zijn eigen ervaringen en aanpak wilde hij een bredere basis voor het handboek. In gesprek met wijlen Gert-Jan Cornel ontstond al snel het idee om het Kwartiermakersgilde te starten.

Voor het opbouwen van een wetenschappelijke basis van het vakmanschap en ambacht van het kwartiermaken zochten we de samenwerking op met de Universiteit Leiden, vakgroep Sociale en Organisatiepsychologie. Inmiddels hebben verschillende studenten en medewerkers de eerste onderzoeken gedaan.

Als vervolg op het handboek zijn we in samenwerking met Jeanet Walraven in 2022 gestart met de opleiding tot kwartiermaken, organiseren we diverse netwerkbijeenkomsten en zijn we volop bezig om het kennisinstituut verder uit en op te bouwen.

Missie

Missie

Het Kwartiermakersgilde bouwt aan de ontwikkeling van het vak kwartiermaken, professionalisering van de kwartiermakers en is het netwerk voor kwartiermakers.

Visie

Het Kwartiermakersgilde is er voor en door Kwartiermakers.

Kwartiermakers kennen het begrip kwartiermaken, weten hoe ze het vak moeten uitoefenen, staan in contact met hun collega’s en werken permanent aan hun eigen kwaliteit via het Kwartiermakersgilde. 

Opleiding tot gecertificeerd kwartiermaken

Missie

wie is kwartiermaker

Strategie

Strategie

Het Kwartiermakersgilde zorgt voor:

  • de ontwikkeling van kennis over kwartiermaken
  • de verspreiding van die kennis
  • contacten en samenwerking tussen kwartiermakers
  • bekendheid over het vak van kwartiermaken

Het kwartiermakersgilde is een netwerkorganisatie voor aankomende, beginnende en ervaren kwartiermakers alsmede opdrachtgevers en geïnteresseerden. De belangrijkste instrumenten om de visie te bereiken zijn onderzoeken, congressen en symposia, publicaties, aanbieden van opleidingen en het verbinden van mensen.

Diensten

Meer voor kwartiermakers

01

Opleiding, intervisie en masterclasses

Kennisdelen over het vak kwartiermaken in verschillende varianten.

02

Handboek

Een theoretisch kader over het vak kwartiermaken.

03

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar het vak kwartiermaken.

04

Netwerk

Sluit je aan bij ons netwerk of kom naar onze netwerkbijeenkomsten.

Netwerk

Aansluiten bij het  Kwartiermakersgilde

Heb je passie voor het vak kwartiermaken en heb je interesse om aan te sluiten bij het Kwartiermakersgilde? Vind je het leuk om bij te dragen aan het vergroten van het netwerk, de professionalisering en kwaliteitsverbetering van het vak kwartiermaken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Op de hoogte blijven

Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken