Psychologische vaardigheden van de kwartiermaker

Julia Schmidt heeft onderzoek gedaan naar de psychologische vaardigheden waarover een kwartiermaker moet beschikken om om te gaan met de hoge mate van ambiguïteit in het werk. Ook heeft zij gekeken naar de relevantie van het trainen van copingstijl (hoe men omgaat met stress) en psychological capital (positieve psychologische mindset) om de tolerantie voor ambiguïteit te vergroten. 

onderzoek

samenvatting onderzoek

succesvolle kwartiermakers

Kwartiermakers blijken hoge ambiguïteitstolerantie en psychological capital te hebben. Qua persoonlijkheid zijn kwartiermakers over het algemeen extravert, eerlijk en emotioneel stabiel en staan zij open voor nieuwe ervaringen. Kwartiermakers hebben een actieve copingstijl. Vanwege de relatie tussen psychological capital, active coping, verscheidene persoonlijkheidstrekken en ambiguïteitstolerantie adviseert Schmidt in haar eindconclusie om een actieve copingstijl en psychological capital te trainen en daarmee de tolerantie voor ambiguïteit te verhogen.

Meer informatie

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, nieuws of ontwikkelingen via onze LinkedIn groep of meld je aan voor onze nieuwsbrief.