Onderzoek

Julia Schmidt

Onderzoek

Psychologische vaardigheden van de kwartiermaker

Julia Schmidt heeft onderzoek gedaan naar de psychologische vaardigheden waarover een kwartiermaker moet beschikken om om te gaan met de hoge mate van ambiguïteit in het werk. 

Julia heeft onder andere onderzoek gedaan naar de relevantie van het trainen van copingstijl (hoe men omgaat met stress) en psychological capital (positieve psychologische mindset) om de tolerantie voor ambiguïteit te vergroten. 

Download haar onderzoek

Julia Schmidt

Onderzoek

Samenvatting

Kwartiermakers blijken hoge ambiguïteitstolerantie en psychological capital te hebben. Qua persoonlijkheid zijn kwartiermakers over het algemeen extravert, eerlijk en emotioneel stabiel en staan zij open voor nieuwe ervaringen. Kwartiermakers hebben een actieve copingstijl. Vanwege de relatie tussen psychological capital, active coping, verscheidene persoonlijkheidstrekken en ambiguïteitstolerantie adviseert Schmidt in haar eindconclusie om een actieve copingstijl en psychological capital te trainen en daarmee de tolerantie voor ambiguïteit te verhogen.

Over kwartiermaken

Onderzoeken

onderhandelen

Onderhandelingsgedrag kwartiermakers

Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.

onderhandelen

Relatie opdrachtgever

Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Ook heeft zij deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement. Lees hier meer over het onderzoek van Nanja.

onderhandelen

Psychologische vaardigheden

Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.

onderhandelen

Kwartiermaken in de praktijk

Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken. Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.

Diensten

Meer voor kwartiermakers

01

Opleiding, intervisie en masterclasses

Kennisdelen over het vak kwartiermaken in verschillende varianten.

02

Handboek

Een theoretisch kader over het vak kwartiermaken.

03

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar het vak kwartiermaken.

04

Netwerk

Sluit je aan bij ons netwerk of kom naar onze netwerkbijeenkomsten.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in en ontvang updates over kwartiermaken