Kwartiermaken in de praktijk

Jordy Lievers heeft in 2013 onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. 95 Nederlandse kwartiermakers hebben hiervoor een vragenlijst ingevuld waarmee onderzocht werd hoe zij hun werk en persoonlijke vaardigheden ervaren.

samenvatting onderzoek

De term kwartiermaker is de laatste tijd bekender geworden in de Nederlandse publieke sector. Een kwartiermaker kan worden gedefinieerd als een professionele manager die verantwoordelijk is voor de voorbereiding en organisatie van iets geheel nieuws. Een kwartiermaker werkt voor een organisatie en brengt verschillende partijen bij elkaar. De werkzaamheden van een kwartiermaker overlappen met change management en projectmanagement, hoewel er ook verschillen zijn. In dit onderzoek hebben 95 Nederlandse kwartiermakers een vragenlijst ingevuld, waarin werd gevraagd hoe zij hun werk en persoonlijke vaardigheden zagen. Uit de verkregen gegevens bleek dat het aan te bevelen is voor een kwartiermaker om enkele jaren ervaring te hebben in de branche waarin hij of zij werkzaam is.
Oudere kwartiermakers zijn vaker zelfstandige professionals. Uit het onderzoek komt naar voren dat hoog scoren op de project subschaal een belangrijke indicator is voor de algehele kwaliteit van een kwartiermaker.

welk type kwartiermaker ben jij

Meer over Kwartiermakersgilde

handboek kwartiermaken

Handboek Kwartiermaken

Een theoretisch kader van het vak kwartiermaken.

opleiding kwartiermaken

Opleiding tot Kwartiermaken

De opleiding voor de professionele kwartiermaker.

linkedin

Sluit je aan

Sluit je gratis aan bij onze LinkedIn community.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.