Kennis kwartiermaken

Binnen het Kwartiermakersgilde vinden we het belangrijk om de kennis over het vak van kwartiermaken verder te verdiepen. Dit doen wij door samen te werken met de Universiteit Leiden en masterstudenten te begeleiden bij afstudeerscripties over kwartiermaken.

Onderzoeken tot nu toe:

Verscheidene masterstudenten van de Universiteit Leiden hebben voor ons al onderzoek gedaan:

  • 2018: Jorinde Voskes heeft het onderhandelingsgedrag van kwartiermakers in verschillende situaties onderzocht. Lees hier meer over het onderzoek van Jorinde.
  • 2017: Julia Schmidt heeft onderzocht over welke psychologische vaardigheden een kwartiermaker moet beschikken om om te gaan met de hoge mate van ambiguïteit in het werk. Lees hier meer over het onderzoek van Julia.
  • 2015: Nanja Flikweert heeft de relatie met de opdrachtgever in kwartiermaken onderzocht. Ook heeft zij deze relatie vergeleken met de relatie met de opdrachtgever in projectmanagement. Lees hier meer over het onderzoek van Nanja.
  • 2013: Jordy Lievers heeft onderzoek gedaan naar kwartiermaken in de praktijk. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor de wetenschappelijke kennis over kwartiermaken. Lees hier meer over het onderzoek van Jordy.