Wat is het Kwartiermakersgilde?

Het Kwartiermakersgilde is een expertisecentrum van en voor kwartiermakers. Doel van het expertisecentrum is om bij te dragen aan professionalisering van kwartiermakers en kwaliteitsverbetering van kwartiermaken. Wij zijn een netwerkorganisatie met leden die kennis, ervaringen en best practices met elkaar delen om zo kennisontwikkeling en kennisverspreiding te organiseren. Ook voor niet-leden bieden wij echter veel interessante mogelijkheden.

Onze visie

Wij zien kwartiermaken als een vak, anders dan andere vakgebieden. Het is naar onze mening een aparte professie. Kennisontwikkeling en kennisverspreiding over kwartiermaken is essentieel. Daarom hebben wij het Kwartiermakersgilde opgericht als een netwerkorganisatie van en voor kwartiermakers. Wij zien kwartiermaken als een vak dat te leren is, maar hierbij is het essentieel het zelf te doen. Daarom hebben wij gekozen voor de vorm van een ‘gilde’, gericht op het voortzetten van een ambacht. Wij hopen binnen het gilde van elkaar te leren, in de ‘leermeester-gezel’ traditie.

Het draait voor ons dus binnen het Kwartiermakersgilde om samenwerking en leren, kennisontwikkeling en kennisdeling. Zo tillen wij de professie van kwartiermaken op een hoger plan. Deze visie komt terug in onze activiteiten.

Activiteiten van het Kwartiermakersgilde:

Lees hier meer over wat het Kwartiermakersgilde allemaal doet.