14 september 2016 was de vorige netwerkbijeenkomst. Binnenkort zal de volgende netwerkbijeenkomst plaats vinden. Zodra de datum en inhoud bekend is, zal dat hier kenbaar worden gemaakt.

Tijdens deze bijeenkomst heeft Ivo de Nooijer, directeur Luris en tevens Kwartiermaker LCIE/HUBspot toelichting gegeven over zijn opdracht:

“In twee jaar van idee naar gebouw, HUBspot, het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap als samenwerkingsverband van de ‘triple helix’.
Hoe ideeën van velen, het idee
van velen is geworden en welke rol de verschillende groepen en hun belangen hebben gespeeld.”

Luris is de schakel van de Universiteit Leiden en het LUMC tussen onderzoek en benutting. Ons doel is het vinden en binden van bedrijven en andere professionele partners die met wetenschappers willen samenwerken. Luris faciliteert relaties gericht op gezamenlijk onderzoek of kennisbenutting, al dan niet gesubsidieerd door derden. We helpen onderzoekers bij het vinden van partners en een relatie op een goede manier vorm te geven. Met een achtergrond in het bedrijfsleven en de commerciële dienstverlening herken ik de misverstanden en cultuurverschillen die een rol spelen bij het samenwerken. Dit is nog sterker het geval wanneer twee verschillende werelden over schijnbaar hetzelfde onderwerp spreken. Luris stelt zich daarom tot doel te verbinden en te vertalen tussen de betrokkenen en hun belangen.